BARÁTSÁG: Hétvezér tokány recept.

Szeretettel köszöntelek a Gyuricza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 8 db
  • Videók - 7 db
  • Blogbejegyzések - 17 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 12 db

Üdvözlettel,

Gyuricza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyuricza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 8 db
  • Videók - 7 db
  • Blogbejegyzések - 17 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 12 db

Üdvözlettel,

Gyuricza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyuricza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 8 db
  • Videók - 7 db
  • Blogbejegyzések - 17 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 12 db

Üdvözlettel,

Gyuricza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyuricza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 8 db
  • Videók - 7 db
  • Blogbejegyzések - 17 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 12 db

Üdvözlettel,

Gyuricza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

Hétvezér tokány recept hozzávalók 4 főre 
  • 30 dkg marhalábszár
  • 30 dkg sertéscsülök
  • 1 nagy csirkemell (vagy 40 dkg fiatal borjúhús)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 ek étolaj
  • késhegynyi pirospaprika
  • 1 csapott mk őrölt fekete bors
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1-2 rozmaringág
  • néhány szál friss kakukkfű ágacska
  • 1 kicsi, hegyes zöldpaprika
  • 3 ek tejföl vagy tejszín
  • 1 db paradicsom

 

elkészítés 
  1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon fedő alatt megfonnyasztjuk, de nem pirítjuk meg.
  2. A marhahúst csíkokra vágjuk, a hagymás olajba forgatjuk, és erős lángon, kevergetve fehéredésig sütjük.
  3. Annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen csak ellepje, majd lefedve, időnként megkeverve egy óráig pároljuk.
  4. A sertéscsülköt a marhahúshoz hasonlóan feldaraboljuk, és a marhahúsba keverve sóval, borssal megszórjuk.
  5. A rozmaring- és kakukkfűágról a leveleket lehúzzuk, apróra vágjuk, úgy hintjük a tokányba.
  6. A fokhagymát megtisztítva, apróra vágva adjuk hozzá.
  7. Még egy órát együtt puhítjuk, majd a lebőrözött, kicsontozott, szintén csíkokra vágott csirkemellet (vagy borjúhúst) is belekeverjük, és az egészet puhára pároljuk. Ha túlságosan besűrűsödne, kevés vizet öntünk hozzá.
  8. A végén egy-két evőkanál tejfölt keverünk bele, még néhány percig a tűzön hagyjuk, hogy a leve olyan sűrű legyen, mint a paprikásé.
  9. Tálalás előtt a  paprikát, paradicsomot karikákra vágva a tetejére szórjuk. Nokedlivel kínáljuk.   
  10. story

    Sajnos a tokányokról azt kell mondani, hogy ma az étkezési divat peremén helyezkednek el. A tokányok a legősibb magyar konyhára emlékeztetnek. A pusztákon vándorló elődeink a húst kisujjnyi csíkokra, apró darabokra szelték, napon megszárították, majd vízzel, különböző őrleményekkel, magokkal felfőzve készítették el. A tokányok az évszázadok alatt finomultak a magyar konyha klasszikus ételeivé.

 

TOVÁBI RECEPTEK képekel :

http://www.nosalty.hu/

Címkék: : * csirke * fokhagyma * fűszerpaprika * kakukkfű * marhahús * paprika * paradicsom * rozmaring * sertéshús * tejföl * vöröshagyma kategória: * magyar * húsétel * recept * főétel * közepe

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu