BARÁTSÁG: Házias Receptek (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Gyuricza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 8 db
  • Videók - 7 db
  • Blogbejegyzések - 17 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 12 db

Üdvözlettel,

Gyuricza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyuricza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 8 db
  • Videók - 7 db
  • Blogbejegyzések - 17 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 12 db

Üdvözlettel,

Gyuricza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyuricza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 8 db
  • Videók - 7 db
  • Blogbejegyzések - 17 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 12 db

Üdvözlettel,

Gyuricza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Gyuricza Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 8 db
  • Videók - 7 db
  • Blogbejegyzések - 17 db
  • Fórumtémák - 8 db
  • Linkek - 12 db

Üdvözlettel,

Gyuricza Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Házias Receptek

Ezt a témát GYURICZA PÁL indította 14 éve

Cigányka / cigánka

Talán a legspeciálisabb csabai disznótoros étel. Nevét onnan kapta, hogy a 19. században még a májat el nem fogyasztó csabai gazdák a kolduló cigányasszonyoknak (cigánka) adták. Majd később rájöttek: ha a májat megdaráljál, hozzáadnak azonos mennyiségű bekevert kolbászhúst, egy tojást, kevés abált szalonnát, apróra vágott vöröshagymát, esetleg egy kevés főtt rizst, ezt összekeverik és a tölteléket a háj hártyájába tekerve, göngyölve töltött káposzta nagyságú, de laposabb táskákat készítenek. Ezeket zsiradékban kisütik és hagymás tört krumplival csodálatos étel.

Hozzászólások eddig: 1

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

GYURICZA PÁL üzente 14 éve

Tésztafélék :
Szilvalekváros kifli

Hozzávalók:
Élesztő 2,5 dkg, tej 0,25 l, liszt 40 dkg, cukor 5 dkg, só, zsír, porcukor, szilvalekvár

Élesztővel, liszttel és tejjel kovászt készítünk. Melegre tesszük, és kelni hagyjuk. Lisztet, cukrot, tejet, sót és megkelt kovászt összekeverve hólyagosra verjük. 1,5-2 órára melegre tesszük kelni. Ha a tészta megkelt, és zsírral vékonyra megkenjük, majd összehajtogatjuk, újra kinyújtjuk, s megint megkenjük. A műveletet háromszor megismételjük. Az utolsó nyújtás után háromszögletű darabokra vágjuk, és szilvalekvárral megöltjük, kifli-alakúra formázzuk. Sütőben sütjük.



Almás rétes

Hozzávalók:
Alma (rétesalma) 2 kg, porcukor, dióbél, zsemlemorzsa, őrölt fahéj, mazsola, olaj, citromhéj, réteslap.

Az olajjal megkent réteslapot megszórjuk szitált zsemlemorzsával és darált dióval. Ráhelyezzük a reszelt rétesalmát, majd cukorral, fahéjjal, mazsolával és reszelt citromhéjjal megszórjuk, végül a tésztát felcsavarjuk, olajjal megkenjük a tetejét, sütőben sütjük. Tálaláskor fahéjas porcukorral megszórjuk, szeleteljük.



Hájas kifli / Sadloviekilíke

2,5 dkg élesztővel, egy merőkanál langyos tejjel, kb. három evőkanál liszttel kovászt készítünk, meleg helyre tesszük kelni.Kb. 5 kg cukrot, 2 dl langyos tejet, kávéskanálnyi sót, ha megkelt a kovászt kb. 35 dkg liszttel összekeverve hólyagosra verjük. Ezután betakarva kb. 1,5-2 órára melegre tesszük kelni. Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk és hájjal (zsírral) vékonyan megkenjük. Ezután összehajtogatjuk, újra kinyújtjuk, s megint megkenjük. Ezt a műveletet kétszer háromszor megismételjük. Az utolsó simítás után háromszögletű darabokra vágjuk a tésztát és ízlés



Brindzás haluska / brindzovie haluske

A nyolcvan dkg lisztet 6 tojással, némi sóval egy megfelelő tálban simára összegyúrjuk, majd 3 cipót csinálunk belőle, melyeket egyenként nyújtófával 2 mm vastagra kinyújtjuk. Az így kapott tésztalapot 6-8 mm szélesre felvágjuk. Forró lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük és egy tálban a hozzáadott 20 dkg zsírral jól összekeverjük. A 60 dkg brindzát, (melynek Békéscsabán egy speciális száraz változatát használják!) fél liter tejfellel összekeverve egy tepsiben rétegesen a tésztára rakjuk. Tetejére akár szalonna darabkákat is tehetünk. A tetejét sütőben pirosra pirítjuk.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu